Over
Los del Bosque

Hét duoHet duo van “Los del Bosque” wordt gevormd door: Irene Koster (zang) en Harry Boekwijt (gitaar).


Over

Irene Koster

Zang

Irene groeide op in het buitenland en vond via Amsterdam, waar zij Spaanse Taal- en letterkunde studeerde, via Victoria (BC, Canada) en Eindhoven uiteindelijk haar weg naar ‘s-Hertogenbosch. Haar muzikale opvoeding begon met het zingen van liedjes van The Seekers tot John Denver, in de keuken.

Ze heeft een voorliefde voor jazz ontwikkeld bij de Djam in Amsterdam, enkele jaren bij de APM Bigband gezongen en zoekt nu steeds kleinere combinaties. Ze ontwikkelde haar stem oa. onder begeleiding van de Rosmalense Laura de Bekker.Over

Harry Boekwijt

Gitaar

Harry groeide op in een Haags gezin waar muziek van klassiek tot bebop het huis vulde. Hij studeerde architectuur in Delft, maar volgde daarvoor in Den Haag ook enige jaren lessen klassieke gitaar bij Hans Borstlap voordat hij zich ook vanaf zijn zestiende jaar stortte op de elektrische gitaar.

Hij speelde tientallen jaren in diverse bands in Den Haag, Delft en Arnhem, variërend van rock, blues, symphonische rock en reggae. Zijn muzikale veelzijdigheid is hoorbaar in de verschillende stijlen die “Los del Bosque” ten uitvoer brengt. Behalve in dit duo speelt hij ook in de band “Rebound”.
Irene en Harry leerden elkaar kennen bij hun werkgever de gemeente ’s-Hertogenbosch. Waar zij in het sociale domein werkt en hij voorheen op de afdeling Erfgoed. Net als de schilder benadrukken ze hun verbondenheid met de stad in hun naam ‘Los del Bosque’.
Spaanstalig op eigen wijze
Image placeholder

Los del Bosque speelt een volledig Spaanstalig repertoire, waarin de luisteraar wordt meegenomen op het muzikale pad dat het duo aflegde. Een pad van muzikale ontmoetingen met de liefde, zoals deze wordt bezongen van Argentinië, Mexico tot Spanje. Aangevuld met werk van vaderlandse bodem met een Spaanse bewerking van de tekst door Irene. Het zijn verhalen over de liefde van de late middeleeuwen tot gisteren. Ze hebben een voorliefde voor stukken waar Federico García Lorca een hoofdrol speelt. Elk nummer wordt gebracht in hun eigen ‘Bosque’ stijl.


Más del Bosque

De muziek en de bezetting van het duo ‘Los del Bosque’ is bij uitstek geschikt voor concerten in de intieme sfeer van een huiskamer of een klein podium. Afhankelijk van de setting of gelegenheid kan de bezetting uitgebreid worden tot ‘Más del Bosque’ met ervaren musici die de muziek ondersteunen en klankkleur toevoegen. Bijvoorbeeld op fagot, altsaxofoon, cajón of bas.

Image placeholder

Frank van Leer speelt fagot, een melancholiek blaasinstrument. Frank voegt solistische en ondersteunende melodielijnen toe aan de muziek van Los del Bosque. In het dagelijkse leven is hij filmmaker.

Image placeholder

Fred van de Burg draagt zorg voor de ritmische ondersteuning op cajón, een handzaam, maar verrassend veelzijdig percussie-instrument. Fred was als drummer vele jaren de metgezel van Harry in diverse bands en heeft lange tijd als stedenbouwkundige gewerkt bij de gemeente Den Haag.

Hoe kunt u ons bereiken


CAPTCHA Image
Geef de uitkomst van de bovenstaande som: